Bel mij terug

De verschillende soorten spaarvormen

 

Wie besluit om te gaan sparen doet er verstandig aan om de verschillende spaarvormen er op na te slaan. Natuurlijk wil je dat jouw spaarcenten zo goed mogelijk renderen. Er bestaan verschillende spaarvormen waaruit een spaarder kan kiezen. De spaarvorm met de hoogste rente hoeft niet altijd de beste spaarvorm voor jou te zijn. Welke spaarvorm het beste bij jou past is afhankelijk van je eigen wensen.

 

Bekende vormen van sparen zijn de gewone- of internetspaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Het grote voordeel van deze spaarvorm is dat je altijd bij je geld kan.

 

Deposito’s

Wie zijn spaargeld voor een langere periode kan missen kan dit geld op een spaardeposito zetten. Deposito’s kennen doorgaans een hogere rentevergoeding. Echter, sinds de start van de kredietcrisis is dit niet altijd meer het geval. Momenteel kennen kortlopende spaardeposito’s een hogere rentevergoeding dan deposito’s waar je geld voor een langere tijd vast zet.

 

Jongerenspaarrekening

Voordelig sparen voor uw kinderen doet u met de Jongerenspaarrekening zonder beperkende voorwaarden.

 

Argenta Spaarbank biedt u de mogelijkheid om in alle vrijheid te sparen voor uw kinderen. Met de Jongerenspaarrekening zonder beperkende voorwaarden. U beheert zelf uw rekening via Argenta Internetbankieren en ontvangt daarom net dat ietsje meer. Tevens kunt u de klok rond en zonder kosten over uw gelden beschikken.