Bel mij terug

Geachte relatie, Beste website bezoeker,

 

In principe zijn er drie hypotheekvormen. U betaalt altijd rente, maar het verschil zit in de aflossing.

 

Bij de hypotheekvormen waarbij u niet hoeft af te lossen, betaalt u alleen rente. De aflossing wordt tot nader orde uitgesteld. Bij alle andere hypotheekvormen moet de hypotheek na (meestal) dertig jaar worden afgelost. Hierbij valt nog een tweedeling te maken. Er zijn hypotheekvormen waarbij u de hypotheek gegarandeerd aflost en hypotheekvormen waarbij uw aflossing onzeker is, omdat uw geld wordt belegd en de resultaten daarvan pas aan het einde van de looptijd zeker zijn.

 

Inzicht in financiële producten

Bij de keuze voor een bepaalde hypotheek, verzekering of beleggingsrekening vormen de ervaringen van anderen met het product of de aanbieder voor veel mensen een belangrijke informatiebron.

 

De website www.geldwaardering.nl, een initiatief van de Autoriteit Financiële Markten, biedt inzicht in de ervaringen van consumenten met diverse financiële producten en aanbieders. Ook kunt u uw eigen ervaringen delen op deze website door een waardering te geven aan een bepaald product of een aanbieder.

 

Neem alleen een hypotheek die je begrijpt.

Hieronder staan tips die je daarbij kunnen helpen:

- Op www.afm.nl/hypotheken lees je hoe je een goede adviseur herkent

- Kijk niet alleen naar de maandlasten wanneer je een hypotheek kiest.

- Hoe lager de maandlasten, hoe groter vaak het risico dat je de hypotheek later

  niet (helemaal) kunt aflossen.

- Bij hypotheken heb je vaak te maken met aanvullende verzekeringen.

  Bijvoorbeeld voor overlijden of arbeidsongeschiktheid. Je mag zelf kiezen waar je de verzekering afsluit. Dat hoeft dus niet bij de aanbieder van de hypotheek te zijn.

 

Hypotheekvorm.
Lees verder

Tip:

De rente is behoorlijk gestegen de laatste tijd.  

Als u pas over 3 maanden of later gaat  passeren,

kies dan niet voor:: Offerterente = Passerrente

 

Het kan namelijk aannemelijk zijn dat de rente weer kan gaan dalen en bij offerterente = passerrente daalt u rente NIET mee !!!